intézményvezető

KURINA LAURA

dacapo@invitel.hu

+36 70 332 0667

iskolatitkár

Fodor Anikó

info@wesleydacapo.hu

+36 30 411 7561

Intézményünket 1999-ben alapítottuk, Da Capo Művészeti Iskola , Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néven. Először Baráth Gyula, egyéni vállalkozó, 2005-től a Da Capo Kht. volt a fenntartónk. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2008. szeptemberében vette át a fenntartást, bekerültünk a Wesley Intézmények sorába, így lett a nevünk Wesley-Da Capo.

Kezdetekben a zeneművészeti és a táncművészeti ág (ezen belül a néptánc szak) működött, 2005-től bővült a kínálat a képző-és iparművészettel valamint a színjáték tanszakkal. Tanulói létszámunk a 100 főről évről évre gyarapodott, a 2006-os tanévre elértük a 350 fős létszámot. 2007-ben iskolánk ‘kiválóra minősített intézmény’ lett.

Székhelyünk Dunaújvárosban van, telephelyeink pedig a város több általános iskolája illetve a 37-es Kerpely kollégium. Évfolyamaink az előkészítőtől a továbbképző évfolyamig működnek. Oktatásunk eredményét tükrözi, hogy egyre több növendékünk választja a művészi pályát.

Jelenleg is több magas évfolyamon működő tanszakaink vannak, közülük is néhány növendékünk szeretne szakirányon továbbtanulni. Az idei tanévet 4 feladatellátási helyen indítottuk , 180 növendékkel, 11 pedagógussal, zeneművészeti, táncművészeti, képző-és iparművészeti valamint szín-és bábművészeti ágon.

Az intézmény az indulás óta minden tanévben rendszeresen két nagyobb, saját szervezésű koncertet ad, a tanévnyitón kívül egy Karácsonyi koncertet és egyet tavasszal, amely vagy Húsvéti- vagy Anyák Napi koncert. Ezek mellett tanévenként több tanszaki koncertet is szervezünk. A táncművészeti ágon ugyanezen tematika szerint szervezünk bemutatókat, nyílt órákat. A képzőművészeti ágon kiállításokat szervezünk. Mindemellett minden tanév végén tanévzáró gálákat szervezünk a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.

A helyi kulturális életben rendszeresen jelen vannak tanulóink és tanáraink egyaránt: tánccsoportjaink részt vesznek a városi és város környéki rendezvényeken, fesztiválokon. Hangszereseink rendszeresen tartanak ovis „zene délelőtt” elnevezésű műsorokat, ill. – kis létszámú kamara együttesekről lévén szó – kisebb rendezvények rendszeres résztvevői.

Ezen kívül az oktatás helyszínéül szolgáló általános iskolák folyamatosan számítanak diákjaink közreműködésére az általuk szervezett, rendezett műsorokon. Pedagógusaink rendszeres fellépői az évente jótékonysági céllal megrendezett Pedagógus Koncertnek, tagjai városi kamaraegyüttesnek illetve saját szervezésű kamara-esteknek.