bemutatkozó videó

matolcsi.katalin@wesleydacapo.hu

Matolcsi Katalin

zongoraművész, -tanár

A zene szeretete már kis gyermekként jelentkezett nálam.

Tanulmányok

  • 7 éves koromban kezdtem el zongorázni az Ungvári 1-es számú Csajkovszkij nevét viselő zeneiskolába. Tanárom olyan nagy hatással volt rám, hogy már ott megfogalmazódott bennem az elhatározás, hogy zongoratanár szeretnék majd lenni.
  • 1987-1991 között az Ungvári Állami Zeneművészeti Intézetben tanultam és szereztem diplomát, mint tanár és korrepetitor. Az intézményt kitűnő bizonyítvánnyal végeztem el.
  • 1991 augusztusától kezdtem el tanári pályámat az Ungvári Művészeti Iskolában. Feladataim közt a zongoraoktatás és a korrepetició volt a táncművészeti ágon.
  • A tanítással párhuzamosan kezdtem el tanulmányaimat levelező szakon a Lembergi Állami Zeneművészeti Akadémián, melyet 1998-ban fejeztem be. Itt tanár-, korrepetitor- és kamarazenekari-művész képesítést szereztem

2001-ben családommal Magyarországra, Dunaújvárosba költöztem. A Da-Capo Művészeti Iskolában kaptam állást. A növendékeim rendszeresen léptek fel különféle városi koncerteken, iskolai rendezvényeken, karácsonyi és tavaszi (húsvéti) koncerteken, óvodai bemutatókon. Ebből az időszakból több olyan tanítványom is eszembe jut, akinek az életében megmaradt a zene, annak ellenére, hogy nem választottak zenei pályát, a mai napig felkeresnek, írnak. Ez nagy büszkeséggel tölt el. Mert nem lesz mindenkiből zenész, viszont a zeneiskolában töltött évek láthatóan nem múlnak el nyomtalanul.

Munkám során mindig élvezettel tölt el a gyerekekkel való kommunikálás. Mindenkihez a személyiségének megfelelően próbálok közeledni. A szülőkkel való kapcsolattartást is nagyon fontosnak tartom.

2012-től főállásban a Dunaújvárosi Sándor Frigyes AMI tantestületének a tagja lettem, amellett, hogy maradtam fél állásban az Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanára is.

A tanítás mellett nem elhanyagolható számomra a saját magam szinten tartása sem. Gyakorolok, hogy előadhassak. Állandó szereplője vagyok az iskolai és városi koncerteknek, gáláknak, tanári koncerteknek. A 2015-2016-os tanévben a komolyzene kategória háromtagú zsűriének egyik tagja voltam a Fejér Megyei Diáknapokon.