noemi.pahifekete@gmail.com

Páhi-Fekete Noémi

grafika és festészet tanár

Művészeti tanulmányok

1999-2004 Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, Budapest, fotó szak
2004-2010 Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest, vizuális kommunikáció / fotó szak

Tagság szakmai szervezetnél

2009- Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja
2008- az ÚJPART Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesületének tagja

Díjak

2019 Modern Művészetért Közalapítvány díja, Fejér megyei tárlat
2017 Modern Művészetért Közalapítvány díja, Fejér megyei tárlat
2014 Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj
Dunaújvárosi önkormányzat díja, Dunaújvárosi szlalom
2011 Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díja, Fejér megyei őszi tárlat
2009 “A legtehetségesebb fiatal alkotó” díja, Fejér megyei őszi tárlat
Lux Galéria különdíja, Dunaújvárosi fotó biennále

Bemutatkozás

Művészeti tanulmányaimat 10 évesen kezdtem a Barcsay Alapítványnál. Művészeti pályám a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában indult majd a MOME vizuális kommunikáció szakán folytatódott, mellette Kopek Ritánál tanultam rajzot és festészetet. Aktív művészként rendszeresen kiállítok és szakmai pályázatokon veszek részt.
Diploma után művésztanárként kezdtem dolgozni, főként művészeti szakos diákoknak szaktantárgyakat, rajzot, festést, digitális-, manuális-, alkalmazott és képzőművészeti technikákat oktattam valamint közismereti rajzot. Vezettem kis- (4-5fő) és nagycsoportos (25-34fő) foglalkozásokat. Részt vettem közösségszolgálati órák teljesítésében (felügyelet, szervezés, levezetés), rajz érettségi felkészítésében továbbá foglalkozom magánoktatással és tehetséggondozással is. 2017 októberétől 2019 januárjáig a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet reintegrációs programjának keretein belül tanítottam rajzot és szakrajzot okj-s népi bőrműves szakon.
Pályám során lehetőségem volt megismerni a művészeti oktatás köz- és magán oldalait, diák és oktatói nézőpontból is. A tanári munkámat ezekre a pozitív és negatív tapasztalatokra alapozom. Igyekszem az adott csoport érdeklődési körének megfelelően tanítani, szaktantárgyak oktatásánál az életszerű feladatokat preferálom. Továbbá megpróbálom átadni azokat a tapasztalatokat, melyeket pályám során elsajátítottam. A kortárs művészetet és gondolkodásmódot helyezem előtérbe. Szeretek tanítani, fiatalokkal foglalkozni. Képzőművészként a kortárs anyagfüggetlen technikákkal dolgozom.
Alapvetően vidám, pozitív gondolkodású vagyok. A művészetet játékos, kísérletező, kreatív önkifejező aspektusain keresztül közelítem meg.